top of page
Foto van schrijverAila Kubat

Nanini Recepti - Jabukovaca


De zomer komt tot een einde. We zijn inmiddels allemaal weer terug van onze vakanties in Bosnië. Wat ga jij het meeste missen? De bergen, de mensen of ben je net zoals mij en mis jij de pekara's al? Maak je geen zorgen, met de Nanini Recepti - blogserie helpen wij jou de koude maanden door. Voor je het weet sta je weer in je zomerkleding voor de pekara te wachten op warme gebakjes en broodjes.

Met de Nanini Recepti - blogserie helpen wij jou de koude maanden door

Ingrediënten:


Verwarm de oven voor op 200 graden

  • 1,5 kg appels

  • 2 theeglazen suiker

  • 2 theelepels kaneel

  • citroensap van 1 citroen

  • 2 vanille zakjes

  • 250 ml water

  • 200 gram boter

  • Bladerdeeg (bedoeld voor baklava)


De vulling 


Stap 1: Begin met het schillen en raspen van de appels.

Stap 2: Voeg vervolgens 1 theeglas suiker, 1 zakje vanillesuiker en 2 theelepels kaneel toe aan de geraspte appels. Meng dit goed door elkaar.

Stap 3: Zet de vulling even apart.


De siroop


Stap 1: Pak een kleine pan en voeg 250 ml water toe.

Stap 2: Voeg vervolgens de citroensap en vanillesuiker toe.

Stap 3: Zet het mengsel op laag vuur en wacht tot het kookt.

Stap 4: Zodra het watermengsel kookt, haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen.


De samenstelling


Stap 1: Smelt 200 gram boter in een kleine pan.

Stap 2: Pak een vel bladerdeeg en bestrijk het met de gesmolten boter.

Stap 3: Leg er een tweede vel bladerdeeg op en herhaal stap 2. Doe dit tot je in totaal 3 velletjes op elkaar hebt.

Stap 4: Pak de vulling erbij en maak een horizontale lijn van de vulling aan één uiteinde van het bladerdeeg.

Stap 5: Rol het bladerdeeg voorzichtig op en leg het op een bakplaat.

Stap 6: Herhaal stap 2 t/m 5 totdat de hele bakplaat vol is (of het bladerdeeg op is).

Stap 7: Snijd de opgerolde bladerdeeg in vierkantjes.

Stap 8: Bestrijk de vierkantjes met de gesmolten boter.


Bakken

Stap 1: Zet de Jabukovaca in de oven.

Stap 2: Verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180 graden en bak het nog 30-40 minuten tot het goudbruin is.

Stap 3: Haal de Jabukovaca uit de oven en verdeel de siroop erover.

Stap 4: Laat de siroop minstens 5 uur intrekken.

Stap 5: Uživajte!







10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page