BEHIND THE SCENES: ALMA OVER HET ACTIEVE LIDMAATSCHAP

Alma Bešić is 18 jaar en studeert rechten in Tilburg. Een half jaar geleden werd zij actief bij Mladi BiH. Sindsdien heeft ze zich ingezet voor de projectgroep Nakon svih ovih godina en het opzetten van de Mladi BiH nieuwsbrief.

Waarom heb je een halfjaar geleden besloten om actief te worden bij Mladi BiH?
Mladi BiH kende ik al een tijdje, maar ik wilde ook zelf actief iets bijdragen aan de vereniging. Bosnië betekent veel voor mij en daarom vond ik deelnemen belangrijk. Ook is het een leuke en makkelijke manier om andere Bosnische jongeren te leren kennen.

Wat heb je de afgelopen maanden bij Mladi BiH gedaan en hoeveel tijd heeft dit je gekost?
Ik was deel van de projectgroep voor het benefietfeest Nakon svih ovih godina. Ik hield me bezig met het thema van de avond, de muziek, de decoratie en dacht mee over de promotie. Hier heb ik ongeveer een maand aan gewerkt, maar het heeft niet veel tijd gekost en tijdnood kwam niet voor. Momenteel werken Aid (een ander actief lid) en ik aan de nieuwsbrief, een nieuw concept bij Mladi BiH. We brainstormen eerst over de inhoud en vervolgens schrijven we elk een deel. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden, maar nu heb ik er een doel voor! Dit is iets drukker, maar valt ook goed in te plannen.

Wat hebben de afgelopen maanden je opgeleverd?
Naast dat ik gezellige mensen heb ontmoet, heb ik geleerd hoe je een project opzet. Het plan uitvoeren kost meer tijd en moeite dan het enkel op papier zetten, vandaar dat goede planning en communicatie van belang zijn. Verder heb ik geleerd wat een project kan betekenen: de opbrengst van ons feest is naar Stichting Kinderhulp Bosnië gegaan en we kregen te horen hoe mensen in Bosnië die het moeilijk hebben met de opbrengst zijn geholpen.

Wat zou je graag nog met Mladi BiH willen bereiken?
Graag zou ik met andere jongeren me in willen inzetten voor benefiet- en vrijwilligersprojecten om meer te betekenen voor onze gemeenschap. Daarnaast is werken aan mijn Bosnische taalvaardigheid een doelstelling.

Zou je het anderen aanraden om zich aan te sluiten bij Mladi BiH?
Ik zou het zeker aanraden! Iedereen heeft een talent en kan een bijdrage leveren. Daarnaast bouw je bij Mladi BiH een netwerk op met waardevolle vriendschappen.

Wil jij ons helpen meer te betekenen voor Bosnië en Herzegovina en de Bosnische gemeenschap in Nederland? Ook de komende maanden gaat Mladi BiH verder en we kunnen jouw ideeën en hulp goed gebruiken! Twijfel niet en stuur uiterlijk 22 januari een mailtje met een korte motivatie naar info@mladi-bih.nl. Voor meer info kijk op http://www.mladi-bih.nl/post/we-want-you-884.