BEHIND THE SCENES: PROJECTGROEP PRE-PARTY DAN DRŽAVNOSTI

Op zaterdag 12 november organiseren we ons volgende event: Dan državnosti pre-party! Achter de schermen wordt er al weken hard gewerkt door de projectgroep die bestaat uit vijf actieve leden. Lees hieronder waar de projectgroep mee bezig is en waarom de projectleden besloten lid te worden van Mladi BiH!

Esmir (projectlid)
“Ik ben actief lid geworden bij Mladi BiH om contact te zoeken met mensen met wie ik iets gemeen heb. Dat ik Bosnisch ben en in Nederland woon, zorgt ervoor dat er toch iets mist wat Nederlandse vrienden niet kunnen opvullen. Bij Mladi BiH heb ik meteen vrienden gemaakt en lijkt het alsof ik deze al jaren ken. Binnen dit project verzorg ik het thema en verzamel en organiseer ik versieringen en de inrichting. Het gaat goed. Mijn rol is niet heel uitgebreid en staat redelijk los van de andere taken, wat goed is voor mij aangezien ik werk wanneer de anderen tijd hebben om te vergaderen bijvoorbeeld.”

Medina (projectleider)
“Ik ben de projectleider van deze projectgroep en ik ben zeer tevreden hoe het loopt. Ik vind dat ieder lid van de projectgroep een belangrijke bijdrage levert. Zelf ben ik actief lid geworden bij Mladi BiH omdat ik graag in contact wilde komen met nog meer Bosnische jongeren in Nederland en omdat het mij leuk leek om binnen de organisatie een bijdrage te leveren. Ik hoop dat het 12 november een heel tof feest gaat worden en dat iedereen geniet!”

Haris (projectlid)
“Nadat ik heel open-minded naar de Kick-off borrel ben gekomen, hadden een aantal andere leden mij zo ver gekregen dat ik uiteindelijk actief lid ben geworden; noem het enthousiasme, noem het peer-pressure. Ik vind het zelf wel ook gewoon hartstikke leuk hoor, daar niet van! Zelf ben ik wel creatief en dat is altijd wel welkom denk ik. Leuke ideeën bedenken voor evenementen en werken binnen het marketingteam, dat is hoe ik mijn steentje bijdraag als actief lid binnen Mladi BiH. Bij dit project ben ik verantwoordelijk voor de muziek. Ik communiceer met de DJ, ik regel de apparatuur waarmee zaterdag gewerkt zal worden en ik probeer te kijken of deze avond wel enigszins gebalanceerd zal zijn wat betreft de soorten muziek. Verder ga ik ook zo nu en dan invallen met het draaien, dus dat gaat spannend worden. Ik verwacht dat het echt awesome gaat worden! Het feit alleen al dat we die avond een keuken tot onze beschikking hebben en er čevapi te eten zijn, is heel cool. Verder hebben we een DJ die ervaren is en een goede smaak qua muziek! Zelf draai ik het liefst Ex-Yu Rock. Het gaat dus zeker wel wat worden.”

Emel (projectlid)
“Ik ben actief lid geworden omdat ik graag actief met nieuwe mensen wilde omgaan binnen Mladi BiH. Daarnaast is het ook een ervaring op zich om zulke projecten zoals een feest te organiseren. Mijn rol binnen deze projectgroep was het regelen van de locatie. Het duurde even voordat er echt een locatie was gevonden, maar toen die eenmaal gevonden was ging het als een trein en daarnaast denk ik dat café No Sikiriki een zeer mooie en geschikte locatie is voor dit feest.”

Alma (PR)
“Vorig jaar in februari ben ik op de een of andere manier in de projectgroep Temelj beland. Dit project had als doel om het praktijkgebouw van een middelbare school in Gradačac, Bosnië en Herzegovina op te knappen. Ik zag het project als een mooie kans om mijn land van herkomst te steunen. Daarnaast is het natuurlijk altijd heel gezellig bij Mladi BiH, aangezien je met andere Bosnische jongeren samenwerkt om iets te bereiken. De meeste van ons zijn dan misschien wel hier in Nederland geboren, maar we zijn toch op een manier opgevoed. Wat ik dan vooral zo leuk vind aan Mladi BiH is dat het Bosnische jongeren in Nederland samenbrengt en ze de kans geeft om met dezelfde ‘soort’ te socializen, aangezien we toch wel (vaak) dezelfde humor hebben en dezelfde kijk hebben op bepaalde dingen, door onze gemeenschappelijke culturele achtergrond. Binnen deze projectgroep ben ik als Project Redacteur verantwoordelijk voor de marketing van het evenement. Dit houdt in dat ik aan het begin van het project een marketingplan heb opgezet en alle promotieteksten voor social media moet verzorgen. Ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan, dus het is in ieder geval een mooie ervaring en ik merk zelf ook dat ik er heel erg veel van heb geleerd. Natuurlijk heb ik ook wat ondersteuning en hulp vanuit ons marketingteam en dat laat ook weer zien dat als iets niet lukt er altijd wel iemand binnen Mladi BiH is die je te hulp komt schieten. Het wordt zaterdag een leuk en gezellig feest met veel čevape en een breed scala aan muziek!”