BOSNISCHE TAAL WORKSHOP 2017

Op 17 november organiseerde Mladi BiH weer een workshop over de Bosnische taal. Aangezien het soms lastig kan zijn voor onze ambassadeurs om teksten in het Bosnisch te schrijven, leek het ons een goed idee om ook dit jaar weer een workshop te organiseren. Net zoals vorig jaar werd de workshop gegeven door Jasmina Berhamović, voormalig vice-voorzitter van Mladi BiH.

Tijdens de workshop werden verschillende soorten onderwerpen behandeld. Simpele onderwerpen zoals wanneer we hoofdletters moeten gebruiken, maar ook wat lastigere onderwerpen zoals palatalizacija en sibilarizacija werden besproken. Tijdens de workshop hebben de deelnemers niet alleen geleerd over de Bosnische taal, maar ook over Leo Tolstoj en Ivo Andrić. De verhalen van deze schrijvers werden gebruikt om algemene discussies te voeren over verhaalstructuur en de motieven van de personages.

Wij willen alle deelnemers graag bedanken voor een geslaagde avond, in het bijzonder Jasmina Berhamović, die dit als vrijwilliger voor ons heeft gedaan.