Mladi BiH – Building Bridges in times of Isolation

De periode van quarantaines en ongewenst (meer) binnen zitten was voor velen van ons geen hoogtepunt. Gelukkig zijn wij als Mladi BiH in deze tijd niet stil blijven zitten. Wij geloven dat juist in tijden van isolatie verbinding en een blik vooruit naar betere tijden essentieel is. Het jaar 2020 is daarom door ons ingevuld als het jaar waarin nieuwe strategieën en ideeën een prominente plaats kregen. Mladi BiH is immers een vereniging waar wij van elkaars kwaliteiten kunnen leren en de plek krijgen om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen. Lees je mee?

Heidag kick-off

In september 2020 hebben wij een eerste Heidag georganiseerd voor ons huidige team van ca. twintig actieve Mladi-BiH’ers. De dag begon met het kennismaken met nieuwe en bestaande leden door middel van interactieve games. Op deze manier zijn er diverse bruggen tussen elkaar gebouwd waarin ieders kwaliteiten op een rijtje zijn gezet. Een team is pas waardevol als een ieders kwaliteiten worden benut!

 

Daarna was het tijd voor de grootste uitdaging van de dag: onszelf een spiegel voorhouden. Wat doen we, waarom doen we dat op een bepaalde manier en wat kunnen we hieraan verbeteren? Reflecteren kun je leren!

 

 

De afgelopen jaren hebben wij tijdens onze diverse events veel positieve reacties en feedback van onze leden en bezoekers mogen ontvangen. Dank daarvoor! Deze feedback is essentieel om te gebruiken tijdens onze momenten van reflectie en teambuilding. Door middel van interactieve opdrachten en het nabootsen van bestaande casussen uit het verleden zijn wij deze uitdaging aangegaan. Zo zijn er situaties besproken waarin uitdagingen kunnen ontstaan in het samenwerken bij event-organisatie of het gestructureerd boekhouden van inkomsten en uitgaven.

 

Tussendoor hebben Dino Merlin en Bijelo Dugme natuurlijk ook wat van zich laten horen ☺ De leermomenten van onze eerste heidag zijn samengevat en gevormd tot nieuwe speerpunten voor de komende periode. Op naar nog meer mooie samenwerkingen en teamwork!

The future is next

Omdat onze vereniging jaarlijks nieuwe leden en ambassadeurs aantrekt, willen wij een gezellig functionerend team blijven behouden. Bij Mladi BiH kun je zijn wie je bent, maar ook worden wie je wilt.

 

 

Omdat onze groep bestaat uit veel studenten en young professionals met gedeelde liefde en passie voor Bosnië, brengt dit ook mooie netwerkmogelijkheden met zich mee. Waar de één goed is in boekhouden, ontwerpt de ander fantastische webdesigns en flyers. Als je je bij ons voegt, kun je naast enorm veel gezelligheid ook jouw passie binnen een vereniging ontdekken!

 

Ieder jaar zullen wij na de zomervakantie het jaar starten met een heidag. Op deze dag bepalen we onze strategie voor de organisatie van het aankomende jaar. Hierbij kun je denken aan het soort events wat georganiseerd wordt, wat de samenstelling van commissies wordt, maar ook het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor activiteiten en samenwerkingen. Kortom, de jaarlijkse heidag wordt een terugkerend evenement voor zowel nieuwe als oude leden!

 

P.S. Wist je dat jij ook ambassadeur kan worden? Check deze pagina voor meer info!

 

See you there next time,

Mladi BiH