Mladi BiH Iftar bij ‘Lekker op Zuid’ in Rotterdam!

De maand van het vasten, de maand van het reinigen van jezelf, de maand van samen met familie en vrienden zijn, en de maand van het geven en nemen. Ramadan; een bijzondere maand voor de moslims. 


Ramadan is de vastenmaand voor moslims. Tijdens deze maand vasten moslims tussen zonsopgang en –ondergang en wordt er dus niet gegeten en gedronken. Het vasten leert de mens zichzelf te bedwingen. Verder versterkt vasten het inlevingsvermogen in de armen en vergroot het respect in de medemens. Naast een maand van bezinning is ramadan een maand waarin extra aandacht geschonken wordt aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en samenhorigheid. Na zonsondergang, na een hele dag niet gegeten en gedronken te hebben, komt men met familie bij elkaar om gezellig en uitgebreid te eten. Dit wordt iftar genoemd.


Mladi BiH heeft vandaag (10 april 2022) het vasten verbroken met een deel van de ambassadeurs. Onze ambassadeurs waren vandaag meer dan welkom bij Lekker op Zuid in Rotterdam. Er wordt voor ons een heerlijke maaltijd op tafel gezet. Zodra het tijd was om weer te mogen eten, verbraken wij allen het vasten door te beginnen met het eten van een gevulde dadel en vervolgens het drinken van water. De tafel werd gevuld met heerlijke Bosnische gerechten, onder meer; een vleesplankje (suho meso), een kaasplankje, gevulde paprika, pita’s, cevapi, en als afsluiter heerlijke zoete lekkernij zoals: koekjes, taart en tulumba. Het was een erg gezellige avond met z’n allen!


Zou jij het leuk vinden om samen met de Mladi BiH ambassadeurs het vasten te verbreken of een andere leuke bijeenkomst bij te wonen? 

Meld je aan via www.mladi-bih.nl/ambassadeur