Bestuursblog: Mladi BiH in tijden van corona

Lieve volgers en Mladi leden,

We vroegen jullie op Instagram waar jullie in deze gekke tijd benieuwd naar zijn. Naar aanleiding daarvan heeft elk bestuurslid iets geschreven over hoe ze deze crisis persoonlijk ervaren en wat voor effecten ze zien binnen de werkzaamheden die ze doen voor onze vereniging.

 

Mirhad
“Het coronavirus heeft mijn leven zeker doen veranderen. Ik ben student en werk momenteel bij de ANWB, maar doe nu al mijn werk vanuit huis. Zoals bij velen gebeurt dat via Zoom (complimenten naar degene die aandelen van hen vroegtijdig hebben ingekocht). Ik moet wel zeggen dat ik er nu gewend aan ben geraakt. Hetgeen wat ik het meeste mis is ongetwijfeld mijn kapper. Iedereen scheert zijn haar nu kort, maar laten wij er eerlijk over zijn, dat staat bijna niemand, dus mij zal je dat niet snel zien doen.”

 

“Naast mijn kapper mis ik het sporten en met vrienden leuke dingen doen. Bijvoorbeeld dus ook de evenementen van Mladi BiH bezoeken. Zoals jullie weten zou op vrijdag 27 maart het Bosnian Music Night plaats moeten vinden. Helaas kon dat niet doorgaan. Wat betekent dat voor in het vervolg? Wij zullen kijken of wij het evenement in het najaar van 2020 kunnen doen. Op die manier hopen wij er alsnog een leuk jaar van te maken. Als ik dan alle leden en niet-leden iets zou mogen meegeven, is dat jullie vooral onze socials in de gaten moeten houden. Er komen een tal van leuke posts aan waardoor jullie toch nog met een glimlach deze quarantaine door kunnen

 

Ideaal wanneer je thuis opgesloten zit: een (live) online concert van Dubioza Koletktiv!

 

Medina
“Lieve mensen, waar zal ik beginnen.. Voor de mensen die het nog niet weten: ik ben werkzaam in het onderwijs, doe twee bachelors tegelijk, ben een bestuurlijk actieve student en organiseer nog van alles en nog wat.. Momenteel verzorg ik mijn lessen digitaal en dat levert best mooie en hilarische momenten op. Aangezien ik zelf nog een student ben, kan ik mij goed inleven in mijn eigen studenten. Het is een heftige tijd, maar dat betekent niet dat het niet meer leuk mag zijn tijdens mijn lessen (integendeel: iedere les ontvang ik gemiddeld 100 leuke memes, quotes en GIFs). Ik hoop dat ik binnenkort wel weer voor de klas mag staan.”

 

“Binnen Mladi houd ik mij ook met van alles bezig. Zo ben ik onder andere de contactpersoon voor de internationale conferentie Teacher in Europe. Vorig jaar is het ons gelukt om twee studenten en twee docenten uit Bosnië naar Nederland te halen. Aangezien ik zelf ook betrokken ben bij de organisatie, was ik ook aanwezig. Het was vorig jaar voornamelijk door verschillende sponsors een groot succes. Dit jaar is het evenement door de huidige omstandigheden geannuleerd. Wij hopen volgend jaar weer de mogelijkheid te hebben om twee docenten en twee studenten uit Bosnië naar Nederland te halen. Mocht je hier meer informatie over willen en/of vragen over hebben, dan hoor ik dat graag. Sponsors zijn ook nog van harte welkom! Binnenkort volgt er een blog over Teacher in Europe 2019.”

 

Je hebt nu vast genoeg tijd om films te kijken. Wat dacht je van deze toppers?

 

Esmir
“Daar waar iedereen een compleet ander leven leidt in deze tijden van crisis geldt dat voor mij niet. Ik werk gewoon nog fulltime en mijn verloofde ook. Ik bij ING bank en zij in het UMC Utrecht. Hierdoor ziet ons leven er grotendeels hetzelfde uit. Een verschil is wel dat we onze bruiloft hebben moeten uitstellen. Gelukkig heeft dit geen grote gevolgen anders dan dat we iedereen moesten informeren over een andere datum. Dit geeft ons meer tijd om te plannen, want naast een bruiloft in Nederland en Bosnië gaan we ook verhuizen over een maand. De etentjes, filmpje pakken en andere leuke dingen doen zaten er voor ons wegens tijdgebrek toch niet in.”

 

“Normaal gesproken zou ik nog wel druk geweest zijn voor Mladi BiH, maar helaas moesten we Mladi On Tour afzeggen, welke ik mede organiseerde. De Mladi On Tour is een jaarlijks lang weekend weg met alle ambassadeurs. Zo gingen we afgelopen 2 jaar naar Istanbul en Praag. Dit jaar zouden we in Nederland blijven en samen een vakantiehuisje in Limburg huren. Echte teambuilding dus, gezellig met elkaar zijn in een super deluxe huisje, in een prachtige omgeving. Hopelijk kunnen we het later dit jaar goedmaken met op zijn minst een leuk dagje weg, anders volgend jaar! Verder ben ik ook penningmeester en ben ik rond ieder event natuurlijk bezig met de financiën. Er was even flink wat werk omtrent de annuleringen maar momenteel is ook dat weer op een lager pitje.”

 

Samra
“Na een turbulente periode van solliciteren en huisbezichtigingen zat ik echt nét een paar weken na een verhuizing lekker in mijn nieuwe ritme met een fijne baan, en toen kwamen we met z’n allen in deze gekte terecht. Ik heb gelukkig mijn collega’s wel in real life leren kennen, want nu is alles namelijk digitaal, via Zoom / Skype / Whatsapp / Microsoft Teams / conference calls… Op zich went het digitale werken wel vind ik.”

 

“Natuurlijk mis ik zoals velen vooral het sociale aspect, om gewoon fysiek met mijn naasten te zijn. Ik vind het niet super erg om veel thuis te blijven, heb als designer altijd genoeg te doen. Ben erg benieuwd hoeveel we straks digitaal blijven doen. Zo kan ik me best voorstellen dat je misschien minder vaak OV pakt om verre vrienden te zien en gewoon eens wat vaker video belt. Wij van Mladi BiH zitten ook door heel Nederland heen en zien elkaar fysiek dus niet super vaak, het digitale werken zat er voor ons altijd al in 🙂 Samen met het marketing team ben ik hard aan het werk om iedereen van leuke quarantaine-content te voorzien. Mocht je ons nog niet volgen op Instagram, doe dat dan vooral, daar posten we het meest! Tevens maken we er gebruik van dat er nu geen ticketverkoop loopt op de website, we komen binnenkort met een gloednieuwe website!”

 

Wij vanuit het bestuur hopen dat we hier met zijn allen gezond en wel uitkomen. Daarom willen we al onze volgers op het hart drukken dat het van levensbelang is dat we allemaal zo veel mogelijk thuis blijven, en met name zo veel mogelijk fysieke sociale contacten mijden. Voor diegenen die (ne daj Bože) iemand in zijn naaste kring heeft die getroffen is door dit virus wensen wij heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd…

 

En om dan toch met een positieve noot te eindigen – wij hebben als test een online ‘borrel’ met de ambassadeurs gedaan en dat was mega gezellig!

 

Mladi BiH Skypesessie

Het gaat als volgt: we beginnen een Skype call, en als je zin hebt kun je gewoon meedoen via de link die we delen. Als je nieuw bent stel je kort eventjes jezelf voor en daarna kun je zelf kijken wat je doet. Je hoeft niet actief mee te kletsen, je kan ook gewoon eens meeluisteren wie wij allemaal zijn en hoe gezellig het is om onderdeel te zijn van deze vereniging! Mocht je vragen hebben kun je die natuurlijk ook stellen. Het is juist in deze gekke tijden belangrijk om verbonden te blijven. Ben je benieuwd naar ons of wil je onderdeel worden van de grote Mladi BiH familie, laat het ons weten <3 Stay home, stay safe en stay positive allemaal!

 

Liefs en digitale knuffels,

 

Het bestuur 2020,
Mirhad, Esmir, Medina en Samra