PROJECT TEMELJ

Mladi BiH is al een aantal weken achter de schermen druk bezig met een nieuw project: project Temelj! Het doel van het project is om een deel van een school in Bosnië en Herzegovina op te knappen, zodat de kinderen daar weer zorgeloos en veilig lessen kunnen volgen.

De locatie
De keuze voor de locatie is gevallen op een gebouw van MSŠ Hasan Kikič in Gradačac, waar kinderen praktijklessen volgen. Het gebouw dient als plaats voor het volgen van onderwijs en biedt jongeren uit de omgeving een plek om van de straat te blijven en wat extra geld bij te verdienen. Het gebouw is al jaren toe aan vernieuwing en de kinderen en leraren opereren op dit moment in een gebouw waar geen verwarming aanwezig is, geen water aanwezig is en dat erg vervallen is. Mladi BiH wilt in augustus met een groep jongeren naar Bosnië om de school (door middel van ingezamelde donaties) op te knappen. We willen in ieder geval:

– Het gebouw laten isoleren, zodat de kinderen er in de winter niet meer in de kou lessen hoeven te volgen;
– een waterpomp aanleggen;
– de sanitaire voorzieningen opknappen;
– en het gebouwen verven en in orde maken.

Het benodigde budget voor alle werkzaamheden is 10.000 euro.

Temelj1

Waarom Temelj?
De naam van het project zegt het al: we proberen samen een goede fundering (‘temelj’) te leggen voor de kinderen in Bosnië en Herzegovina. We zien het als onze plicht om als Bosnische jongeren die in het buitenland wonen, waar we kunnen, zoveel mogelijk terug te doen voor de Bosnische gemeenschap en de kinderen en jongeren in Bosnië en Herzegovina. We geloven erin dat het onderwijs de toekomst is en we willen dan ook graag bijdragen aan een motiverende en fijne leeromgeving.

Om te garanderen dat alle ingezamelde donaties op een juiste en transparante manier worden gebruikt, zullen wij zelf naar Bosnië afreizen en meehelpen bij de renovatie.

Wat wij doen en wat jij kunt doen.
Op dit moment zijn wij druk bezig met het organiseren van activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen: de opbrengsten van al onze projecten tot de zomer gaan naar dit project. Naast onze eigen projecten zijn wij ook bezig om andere organisaties en bedrijven te activeren iets voor dit project te betekenen.

– Doneer! Alle donaties (zowel groot als klein) zijn van harte welkom en wij garanderen dat 100% van de donaties zal worden gebruikt voor de werkzaamheden aan de school. Doneren kan op NL41INGB0003027525 t.a.v. Mladi BiH. Vermeld als onderwerp project Temelj.

– Heb je zelf een goed idee waarmee wij (samen met jou) meer geld kunnen ophalen? Stuur een mail naar info@mladi-bih.nl. Wij helpen je graag met de uitvoering van jouw idee en samen zijn we sterker!

flyer Temelj