Terugblik: Bosnian Food Festival 17-03-2018

Bosnisch eten, geld voor het goede doel, muziek en gezelligheid: met die woorden valt het Bosnian Food Festival van 17 maart het best samen te vatten. Het festival stond in het teken van het presenteren van de Bosnische keuken, maar natuurlijk ontbrak de gezelligheid niet en werd er een mooi bedrag (€2.083,87!) opgehaald voor het goede doel.

Voorbereidingen

Het voorbereiden van zo’n groot evenement duurt enkele maanden. De projectgroep, die bestond uit acht ambassadeurs, begon dan ook al in december met het organiseren van dit evenement. Er moest een hoop gebeuren: van het zoeken van een locatie tot het regelen van genoeg donateurs voor het eten. 

Alma Velić was onderdeel van de projectgroep en vertelt hoe de groep te werk ging: “Ieder projectlid had een eigen taak. Tussendoor vergaderden we via Skype waarin bepaalde zaken besproken werden en waarin iedereen een update kon geven. Als een ambassadeur hulp nodig met zijn of haar taak, dan sprong iemand anders even bij.”

Bosnian Food Festival

Om 18:00 gingen de deuren open en om 18:30, toen de zaal gevuld was met ongeveer 150 gasten, begon het programma. We konden vaststellen dat de lange voorbereiding niet voor niks was, want het Bosnian Food Festival was een groot succes.

Het evenement stond natuurlijk in het teken van de Bosnische keuken. Bezoekers waren dan ook in de gelegenheid om verschillende Bosnische gerechten te proeven. Burek, jagnjetina, keške, sarma… Er was vanalles!

 

Terwijl bezoekers hun buik rond aan het eten waren met Bosnische gerechten en lekkernijen, ging het programma rustig verder. Na een korte toespraak van Mirsada Čolaković, de Bosnische ambassadrice in Nederland, was het de beurt aan Sevdah Zoete Liefde om het publiek te betoveren met prachtige sevdalinke (traditionele bosnische liedjes).

Na Sevdah Zoete Liefde mocht Haris Sefer aantreden. Haris is ambassadeur van Mladi BiH en was, zoals jullie net konden lezen, ook projectleider van Bosnian Food Festival. Hij vermaakte het publiek met bekende Bosnische liedjes.

Opgehaald voor goed doel: €2.083,87

Mladi BiH heeft besloten om de opbrengst van dit evenement te doneren aan Fondacija Hastor. Deze non-profit organisatie steunt gemotiveerde maar arme studenten in Bosnië en Herzegovina door studiebeurzen uit te delen, zodat jongeren die het thuis niet breed hebben, alsnog naar school kunnen en een opleiding kunnen afronden.

» Bekijk alle foto’s in de fotogalerij «

Bedankt!

Mladi BiH wil graag alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid en voor de onvergetelijke avond. Verder willen we nog een paar personen en bedrijven speciaal in het zonnetje zetten:

  • Sevdah Zoete Liefde
  • Haris Sefer
  • EDEX Food
  • Lekker op Zuid (Rotterdam)
  • Pinky Sweets (Roermond)
  • Ambachtelijke slagerij Murat (Rotterdam)
  • Slagerij Sabir Kasabi (Helmond)
  • Alle moeders, zussen en tantes die heerlijke gerechten hebben gedoneerd!

Volgend evenement: Benefietfeest ‘Pamet u glavu’

Zin in een feestje? Dan mag je ons volgende evenement niet missen. Op 21 april organiseren we namelijk Benefietfeest: ‘Pamet u Glavu’. Hou onze social media-kanalen in de gaten voor meer informatie.

Word ambassadeur of lid

Lijkt het je leuk om met een groep Bosnische jongeren evenementen te organiseren en je in te zetten voor de Bosnische gemeenschap in Nederland én in Bosnië en Herzegovina? Word dan ambassadeur bij Mladi BiH en:

✅ leer veel Bosnische jongeren uit Nederland kennen

✅ werk aan je CV (bij Mladi BiH doe je alleen waar jij goed in bent of goed in wilt worden)

✅ organiseer leuke evenementen

Meer info: www.mladi-bih.nl/ambassadeur

Wil je Mladi BiH steunen, maar heb je geen tijd om ambassadeur te worden? Word dan lid van Mladi BiH of steun ons eenmalig.