WORKSHOP: BOSNISCHE TAAL EN MARKETING

Actieve leden van Mladi BiH schrijven vaak Bosnische teksten- van berichten voor op social media en blogposts op de website tot aan mailtjes naar andere organisaties en bedrijven. Doordat onze actieve leden zijn opgegroeid in Nederland en geen officiële lessen hebben gehad in de Bosnische taal, blijft het schrijven van catchy en correcte tekstjes soms een uitdaging. Om ons op weg te helpen, organiseerde Jasmina Berhamović (een actief lid dat haar middelbare school in Bosnië en Herzegovina heeft gevolgd en afgerond) een workshop genaamd de Bosnische taal in marketing.

Aan het begin van de 2,5 uur durende workshop werd er stilgestaan bij de historie van de Bosnische taal en waarom het belangrijk is dat wij als jongere generatie de taal blijven spreken en doorgeven aan de volgende generaties. Vervolgens gingen we concreet aan de slag met verschillende oefeningen! Op een interactieve manier oefenden we o.a. met het gebruik van hoofdletters (zoals waarom “Bosanac” wel geschreven wordt met een hoofdletter, maar “bosanski jezik” niet), het gebruik van interpunctietekens en de verschillende naamvallen in de Bosnische taal (wanneer schrijf je nou -i, -o, -u of -om?). Alle deelnemers kregen een werkboekje mee waarin de basisregels werden uitgelegd en handige oefeningen stonden.

De workshop werd door Jasmina op een laagdrempelige, interactieve manier gegeven en iedereen had de mogelijkheid om al zijn of haar vragen over de Bosnische taal te stellen! De workshop was ontzettend waardevol voor onze Bosnische taalvaardigheden én ons werk bij Mladi BiH. Via deze weg willen we Jasmina nogmaals bedanken voor de leerzame en goed uitgedachte avond!

workshop1 workshop2

Na de workshop project management training (die werd gegeven door Change Manager Dženita Hodžić) is dit de tweede workshop die dit jaar werd georganiseerd voor de actieve leden van Mladi BiH. Alle jongeren zijn ergens goed in en we zijn blij dat we op deze manieren kunnen leren van elkaars vakgebieden en ervaringen! Lijkt het je zelf ook leuk om actief te worden bij Mladi BiH? Lees meer op: http://www.mladi-bih.nl/post/we-want-you-884